Op zondag 4 maart en woensdagnamiddag 7 maart vaart de milieuboot door de stille maar betoverende Kempen, en meer specifiek op het Albertkanaal van Herentals naar Viersel en terug.

In maart vaart de milieuboot door de stille maar betoverende Kempen, en meer specifiek op het Albertkanaal van Herentals naar Viersel en terug. Op- en afstappen gebeurt aan het Eilandje stroomafwaarts sluis 10 in Herentals.

Dit traject op één van de grootste Vlaamse waterwegen loont de moeite, want groene natuurgebieden wisselen af met enkele industriegebieden. Aan variatie geen gebrek! In het weekend en op woensdagnamiddag zijn er milieuboottochten voor alle geïnteresseerden: gezinnen, individuelen, groepen, verenigingen,…

Iedereen is welkom op de milieuboot! Op zondag 4 maart, van 10u tot 13u en van 14u tot 17u, en op woensdagnamiddag 7 maart, van 13u tot 16u, krijg je de kans om het Albertkanaal en de omgeving in uw buurt eens te verkennen vanop het water. Een niet te missen ervaring, want de milieuboot vaart slechts om de vier jaar in deze regio. Tijdens de tocht met de milieuboot gebeurt er veel meer dan wat varen.

Zo maak je kennis met alle aspecten van het Albertkanaal, het landschap in de omgeving en het leven op, om en in het water. De boot is bovendien uitgerust met een laboratorium waarin je helpt bij het bepalen van de waterkwaliteit van het Albertkanaal. Je krijgt ook antwoorden op de vraag wat ‘integraal waterbeheer’ en een ‘watervriendelijke’ houding zijn, en vooral, waarom dit nodig is.

Het geheel kadert in de ruimere context van duurzame ontwikkeling. De boot is volzet met 60 deelnemers. Jongeren tot 18 jaar betalen € 2, volwassenen € 5. Voor grotere groepen of verenigingen zijn ook nog andere data mogelijk. Tijdens de week is er ook nog plaats voor een paar schoolgroepen.

Inschrijven vooraf is verplicht: via de website www.milieuboot.be of telefonisch: 053 72 94 20. Het project Educatieve Milieuboottochten 2011-2012 is een realisatie van De Milieuboot vzw en is mogelijk met de steun van de Vlaamse overheid.